Close search

Крем супа от леща с моркови

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Крем супа от леща с моркови photo-credit Крем супа от леща с моркови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме зеленчуците на дребно и ги задушаваме в мазнината.
  2. Прибавяме лещата и подправките. Заливаме ги с вода - 3 пръста над лещата, и оставяме да ври на бавен огън.
  3. След като лещата омекне напълно, изваждаме дафиновите листа и пасираме супата с пасатор до гладкост. Добавяме още вода до желаната от нас гъстота. Посоляваме на вкус и сервираме супата с хлебни крутони, малко течна сметана и поръсена със ситно нарязан магданоз.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK