Close search

Крем супа от моркови с кимион

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Крем супа от моркови с кимион photo-credit Ароматна крем супа от моркови с кимион

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
  2. В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите. 
  3. Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат.
  4. След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене. 
  5. Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор и добавяме кимиона. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
  6. Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK