Close search

Крем супа с червена леща

3.0
от общо 127 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Крем супа с червена леща photo-credit Крем супа с червена леща

Начин на приготвяне

  1. Слагаме лещата в студена вода да ври за около 40-50 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата. 
  2. В тиган слагаме 20 грама от маслото запържваме нарязаният лук, докато стане като “стъкло” и го изсипваме в лещата. 
  3. Тъй като супата доста се е сгъстила, доливаме вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода. 
  4. Прибавяме чесъна, нарязан на ситно и джоджена. 
  5. В същия тиган правим запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и лютив пипер, след като се запържи леко изсипваме салцата или доматите и прибавяме към супата. Пасираме. 
  6. Добавяме черния пипер. 
  7. Супата сервираме гореща, по желание гарнирана със ситно нарязан зелен лук или люта чушка и малко зехтин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK