Close search

Кренвирши с ориз

2.7
от общо 132 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Кренвирши с ориз photo-credit Апетитни кренвирши с ориз

Продукти

100 г съдържат:

  • 350 калории
  • 29 г мазнини
  • 20 г протеини
  • 40 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме морковите, лука и чушката. Задушаваме ги в тенджера с олиото и 200 мл. топла вода.
  2. Добавяме подправките - без магданоза, настъргания домат и още около 450 мл. топла вода.
  3. Измиваме и прибавяме ориза. 
  4. Варим ястието на тих огън, около 30 минути и добавяме нарязаните на колелца кренвирши.
  5. Сгъстяваме ястието с размитото с малко вода брашно. 
  6. Накрая добавяме нарязания на ситно магданоз. 
  7. Ястието сервираме горещо, по желание декорирано със стръкче магданоз. 

2 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Здравейте, за рецептата се използва един голям домат.

  2. Small
    анонимен

    Къде в продуктите е посочено колко домат се слага?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност