Close search

Кростата с дюли

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Кростата с дюли photo-credit Ароматен сладкиш с дюли

Продукти

Начин на приготвяне

1. Слагаме брашното в голяма купа и правим кладенче. Добавяме маслото, жълтъка, сол и кората на настърган лимон. Смесваме добре съставките и месим на ръка, докато получим хомогенна топка тесто.

2. Оставяме тестото настрана за 10 мин. След това го разточваме във формата на тавичка за пай, като оставяме и тесто, за да покрием добре страните.

3. Взимаме една лъжица конфитюр от дюля и разстиламе равномерно с опакото на лъжица.

4. Обелваме и нарязваме една голяма дюля на тънки филийки. Подреждаме парчетата внимателно като ветрило. Внимателно намазваме с тънък слой на конфитюр дюлите, за да им придадем блясък.

5. Печем на 180 градуса около 25 мин., след което изваждаме да се охлади и сервираме. По желание, можем да добавим и топка сладолед.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK