Close search

Кюфтенца с босилек и зелен лук

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Кюфтенца с босилек и зелен лук photo-credit Сочни кюфтенца с босилек и зелен лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания кромид лук, зелен лук, босилек и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина. 
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK