Close search

Кюфтета с бял сос

4.8
от общо 130 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Кюфтета с бял сос photo-credit Ароматни кюфтенца с бял сос

Продукти

100 г съдържат:

  • 220 калории
  • 15 г мазнини
  • 20 г протеини
  • 9 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Омесваме каймата със ситно нарязания лук и магданоз, добавяме чубрицата, ориза и яйцата. 
  2. В тенджера с вряща вода пускаме бульона и едно по едно оформените кюфтета, който предварително сме оваляли в брашно. 
  3. Варим докато оризът набъбне. 
  4. В дълбок тиган загряваме маслото и в него изсипваме предварително смесените яйца, брашно и кисело мляко. 
  5. Бъркаме на слаб огън, докато сместа се посгъсти, след което добавяме 1 с.л. от бульона, в който сме варили кюфтетата, и бъркаме непрекъснато. Трябва да се получи гъст сос. 
  6. По желание, може да сервираме кюфтенцата върху подложка от сварен ориз, поляти със соса.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK