Close search

Леща яхния здравословноApple

3.7
от общо 135 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Леща яхния photo-credit Леща яхния с целина и чесън

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и накисваме лещата в студена вода за около час-два.  (Може да я залеем с вода от предната вечер).
  2. Изхвърляме водата, в която е била лещата и добавяме 2-3 ч.ч. студена вода, в зависимост от това, колко гъста желаем да бъде лещата. Лещата варим без сол, защото ако добавим сол още в началото това ще забави варенето и лещата даже може да остане хрупкава. Варим лещата, докато е полусварена, което означава около 20-30 минути. (Времето за сваряване обаче зависи от качеството на лещата).
  3. В около половин чаена чаша гореща мазнина, запържваме ситно нарязаните зеленчуци (без чесъна), докато поомекнат след което добавяме една чаена лъжица червен пипер.
  4. След това добавяме тази запръжка към лещата, добавяме чесъна, домата  и сол на вкус, разбъркваме добре и оставяме да ври до пълно сваряване на лещата.
  5. Готовата яхния поднасяме гореща.

1 Коментар

  1. Small
    Начинаещ

    Здравейте! Понеже нямам никакъв опит в готвенето, моля да уточните колко време се запържва зеленчуците и колко време е необходимо до пълното завиране по точка 4 от рецептата; колко мл. (било то и на око) е една чаена чаша и колко грама е една чаена с подправка. Благодаря предварително

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK