Леща яхния здравословно
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме лещата в студена вода.
- Сваряваме лещата в 1.5-1.7 л студена вода, в зависимост от това, колко гъста желаем да бъде лещата. Лещата варим без сол, защото ако добавим сол още в началото това ще забави варенето и лещата даже може да остане хрупкава. Варим лещата, докато е полусварена, което означава около 20-30 минути. (Времето за сваряване обаче зависи от качеството на лещата).
- В около половин чаена чаша гореща мазнина, запържваме ситно нарязаните зеленчуци (без чесъна), докато поомекнат след което добавяме една чаена лъжица червен пипер.
- След това добавяме тази запръжка към лещата, добавяме чесъна, домата и сол на вкус, разбъркваме добре и оставяме да ври до пълно сваряване на лещата.
- Готовата яхния поднасяме гореща.
Домашни курабийки с парченца шоколад
В дълбока купа разбиваме яйцата и добавяме двата ви...
2 Коментара
Приятелят ми твърди, че тази рецепта на 100% е писана от жена.
Здравейте! Понеже нямам никакъв опит в готвенето, моля да уточните колко време се запържва зеленчуците и колко време е необходимо до пълното завиране по точка 4 от рецептата; колко мл. (било то и на око) е една чаена чаша и колко грама е една чаена с подправка. Благодаря предварително