Лучена крем супа
Продукти
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 стрък розмарин
- 60 г краве масло
- 200 мл. сметана готварска
- 500 г праз
- 1 литър бульон пилешки
- 500 г лук
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука на полумесеци, а празът на кръгчета. Запържваме ги в маслото и подправяме със сол, черен пипер и клончето розмарин. Задушаваме зеленчуците под капак за 5–10 минути.
- Махаме розмарина и добавяме бульона. Оставяме да къкри още 10 минути.
- Добавяме сметаната, пасираме и прецеждаме.
- Супата сервираме топла, гарнирана с лъжица зехтин и по желание, с препечен хляб.
Панирани бутчета на фурна
Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов со...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook