Close search

Лучена крем супа

3.6
от общо 133 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Лучена крем супа photo-credit Лучена крем супа с розмарин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука на полумесеци, а празът на кръгчета. Запържваме ги в маслото и подправяме със сол, черен пипер и клончето розмарин. Задушаваме зеленчуците под капак за 5–10 минути.
  2. Махаме розмарина и добавяме бульона. Оставяме да къкри още 10 минути.
  3. Добавяме сметаната, пасираме и прецеждаме.
  4. Супата сервираме топла, гарнирана с лъжица зехтин и по желание, с препечен хляб. 
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK