Close search

Лют ориз с шафран

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Лют ориз с шафран photo-credit Апетитен ориз с шафран

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме добре ориза. Накисваме го в студена вода за 30 минути. 
  2. Слагаме вода да кипне. Междувременно загряваме олиото в тиган с дебело дъно. 
  3. Добавяме нарязания лук и лютата чушкa, и пържим докато омекнат. Прибавяме подправките в тигана и пържим 1 минута. Добавяме отцедения ориз и сол на вкус, и разбъркваме добре. 
  4. Изсипваме ориза и подправките в тенджерата. Добавяме врялата вода, разбъркваме, захлупваме с капак и оставяме на тих огън 10-15 минути, докато оризът бухне. 
  5. Ястието сервираме горещо.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност