Лют ориз с шафран
Продукти
- сол на вкус
- 650 мл вода , вряла
- 4 с.л. олио
- 2 г шафран
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 1 люта чушка
- 1 глава лук
- 260 г ориз
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре ориза. Накисваме го в студена вода за 30 минути.
- Слагаме вода да кипне. Междувременно загряваме олиото в тиган с дебело дъно.
- Добавяме нарязания лук и лютата чушкa, и пържим докато омекнат. Прибавяме подправките в тигана и пържим 1 минута. Добавяме отцедения ориз и сол на вкус, и разбъркваме добре.
- Изсипваме ориза и подправките в тенджерата. Добавяме врялата вода, разбъркваме, захлупваме с капак и оставяме на тих огън 10-15 минути, докато оризът бухне.
- Ястието сервираме горещо.
Тирамису в купички
В купа разбиваме жълтъците със захарта и маскарпонето. Отделно разбиваме белтъците на сняг, добавяме ...
Пене с масло
"Пускаме" пенето във вряща подсолена вода. Сваряваме ги според указанието на опаковката.Прецеждаме ги...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook