Close search

Мъфини с шампанско

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 24

Мъфини с шампанско photo-credit Пухкави мъфини с шампанско

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа разбиваме с миксер маслото, докато побелее.
  2. Добавяме пудрата захар и продължаваме да разбиваме, докато се получи пухкава смес.
  3. В отделна купа пресяваме заедно брашното, какаото, солта и бакпулвера.
  4. Добавяме на 3-4 пъти смесените сухи съставки към маслената смес като редуваме с шампанско.
  5. Добавяме ванилията.
  6. В отделна купа разбиваме на твърд сняг белтъците.
  7. Добавяме внимателно към тестото и разбиваме леко докато сместа се хомогенизира.
  8. Добавяме и шоколадовия чипс. Разбъркваме внимателно.
  9. Сместа е за двойна доза (24 броя). Затова я разделяме на 2.
  10. Изсипваме в намаслени форми за мъфини и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, около 25-30 минути.
  11. Изваждаме от фурната и оставяме да изстинат напълно.
  12. Печем аналогично и втората част или, ако имаме 2 еднакви форми, ги печем едновременно.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK