Close search

Макарони със сос "Бешамел"

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Макарони със сос "Бешамел" photo-credit Нестандартна рецепта за макарони - със сос "Бешамел" и аромат на пресен лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме макароните в посолена вода. Задушаваме лука в маслото.
  2. За соса: слагаме кравето масло в загрят тиган да се разтопи. Разтваряме брашното в 150 мл. хладка вода, да стане на каша. Отново разбъркваме. Когато маслото се разтопи добавяме брашнената каша, като бъркаме непрекъснато. За малко  оттегляме тигана от огъня. Наливаме прясното мляко и отново връщаме съда на котлона. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица или шпатула. Трябва да се получи гладък и леко гъст сос. След като "Бешамелът" стане готов, го сваляме от огъня. Поръсваме го със сол и добавяме двата жълтъка. Бъркаме с лъжицата докато се получи еднородна смес.
  3. Слагаме макароните в голяма купа. Към тях добавяме задушеният лук и соса "Бешамел". По желание поръсваме с малко черен пипер. 
  4. Разбъркваме добре и сервираме докато са топли.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK