Мариновани зеленчуци на скара

Продукти

  • 50 мл. соев сос
  • 200 гр. карфиол
  • 1 тиквичкa
  • 100 гр. маслини
  • 4 домата
  • 2 патладжана
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 50 мл. лимонов сок
  • 1 ч.л. розмарин
  • 50 мл. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме всички зеленчуци, като доматчетата може да оставим цели.
  2. Приготвяме марината като смесваме солта, розмарина, соевия сос, зехтина и лимоновия сок.
  3. Овалваме нарязаните зеленчуци в маринатата и ги оставяме да престоят в нея около час, като периодично ги разбъркваме.
  4. Изпичаме зеленчуците на скара или барбекю и ги сервираме топли.