Close search

Мармалад от тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 6 ч. и 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Мармалад от тиква photo-credit Мармалад от тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Поставяме настърганата тиква в тенджерата, в която ще се вари мармалада и я засипваме със захарта. 
  2. Похлупваме тенджерата с капак и оставяме да пренощува или престои поне 5-6 часа. (За това време тиквата ще пусне сока си и няма да се налага добавянето на голямо количество вода, а това спестява част от продължителното разбъркване). 
  3. На следващия ден в тенджерата добавяме канелата и водата, и поставяме съда на силен огън. 
  4. Когато захарта се разтопи и сместа заври, леко намаляме огъня, така че да не пръска докато го бъркаме. 
  5. В началото на варенето разбъркваме периодично, а към края почти непрекъснато. 
  6. Изсипваме мармалада горещ в бурканчетата и запечатваме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK