Close search

Мусака

5.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Мусака photo-credit Вкусна мусака с картофи и кайма

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио (4-5 с.л.).
  2. Прибавяме каймата и пържим, докато стане на зрънца. Добавяме солта, пипера и настърганите домати, и оставяме да поври 6-7 минути. 
  3. Почистваме и обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета. 
  4. Добавяме картофите към каймата, заедно с малко вода (около 0.5 ч.ч.). Оставяме ги леко да се поврат, като разбъркваме междувременно. 
  5. Изсипваме картофената смес в намаслена тава, разбъркваме добре и заливаме с малко топла вода (да покрие продуктите). 
  6. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути. 
  7. През това време приготвяме заливката: Разбиваме яйцата с брашното и киселото мляко. По желание, може да добавим и малко сол на вкус.
  8. Заливаме мусаката и я връщаме във фурната за още около 10-15 минути, докато порозовее. 
  9. Поднасяме с кисело мляко.
Още от : основни

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK