Close search

Напукани шоколадови бисквити

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Напукани шоколадови бисквити photo-credit Напукани шоколадови бисквити с ликьор

Продукти

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора. 
  2. Оставяме шоколадовата смес да се охлади. 
  3. Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта. 
  4. Разбиваме яйцето и захарта. 
  5. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране. 
  6. Прибавяме брашнената смес и разбъркваме. 
  7. Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено). 
  8. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. 
  9. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. 
  10. Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK