Close search

Октопод на тиган с лимон

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Октопод на тиган с лимон photo-credit Октопод на тиган с лимон

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме содата и го варим около 20 минути.
  2. Нарязваме пипалата и ги заливаме с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставяме ги да преседят около 1 час.
  3. Загряваме оребрен тиган и ги запичаме за около 10 минути от всички страни.
  4. При сервиране поднасяме с нарязан половин лимон и полят с останалия половин лимон.

Съвет:

Може да консумираме с бяло вино и свежа салата

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK