Close search

Омлет с пресен лук и кашкавал

4.5
от общо 136 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 5

Омлет с пресен лук и кашкавал photo-credit Пухкав омлет с пресен лук и кашкавал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме на дребно пресния лук, и го задушаваме в част от мазнината, до полуомекване. 
  2. Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с прясното мляко. Към тях прибавяме ситно нарязания магданоз и нарязания на парченца кашкавал. Към тази смес прибавяме леко охладеният полузадушен пресен лук. 
  3. Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен, с останалата мазнина тиган. 
  4. Сместа пържим от двете страни до готовност. 
  5. Омлетът поднасяме топъл, със салата по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK