Close search

Ориз с праз лук

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ориз с праз лук photo-credit Вкусен ориз с праз лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме праза, кромида и чесъна. Почистваме и рендосваме морковите.
  2. В тиган загряваме олиото заедно с маслото и запържваме, а после задушаваме ситно нарязаните кромид лук и чесън. 
  3. Прибавяме парчетата праз, поръсваме черния пипер и веднага наливаме 1 к.ч. топла вода, след което слагаме и рендосаните моркови. Задушаваме за около 5-6 минути на умерен огън. 
  4. Прибавяме ориза и граха, сипваме 3 к.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме на тих огън, докато оризът набъбне. 
  5. Прехвърляме сместа в тавичка и печем в умерена фурна, докато оризът омекне напълно. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK