Палачинки с авокадо, сметана и бекон
Продукти
- 1 скилидка чесън
- 2 броя авокадо
- 300 мл сметана
- 1 ягода
- 250 г бекон
- 250 мл прясно мляко
- 150 г брашно
- 4 яйца
- 1 пак. ванилия
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 връзка лук
- 0,5 ч.л. чили на прах
- 125 г сирене чедър
- 50 г масло
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата в купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста еднородна смес.
- Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган, сипваме сместа и изпържваме от двете страни, до зачервяване на палачинките.
- Нарязваме бекона и го запържваме, докато стане хрупкав от всички страни.
- Добавяме в тигана нарязаното на тънки лентички авокадо и разбъркваме заедно с бекона.
- В отделен съд смесваме сметаната с чесъна, лука и чилито.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Смесваме сметановия сос заедно със запържения бекон и авокадо.
- Всяка палачинка завиваме с малко от соса (количество на вкус).
- По желание, гарнираме с малко натрошено сирене и сервираме.
Пилешка супа с царевица
Почистваме и нарязваме зеленчуците.В тенджера с вряла вода изсипваме бульона, царевицата, морковите, ...
Паста с бекон и мента
Загряваме 4 литра посолена вода в голям съд, който е подходящ за паста.Докато водата загрява, нарязва...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook