Close search

Пълнен лук

4.0
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнен лук photo-credit Много подходящ за обяд или вечеря - чудесен пълнен лук с бекон и майонеза

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Oбелваме лука. Отрязваме по 1 см. от двете страни и го слагаме за 5 минути в 1 л. вряща подсолена вода. 
  2. Изваждаме го, охлаждаме го и избутваме вътрешността му така, че да останат само два от външните му слоеве. (Вътрешността може да се нареже на ситно и да се използва за приготвяне на супа).
  3. Получените “буренца” слагаме в намаслена тавичка, и намазваме със зехтин.
  4. Запържваме бекона в сух тиган, докато порозовее. 
  5. Нарязваме яйцата на ситно и ги объркваме с майонезата, копъра и бекона. Добавяме сол и пипер на вкус.
  6. С получената смес напълваме лучените “буренца”. 
  7. Запичаме за 15-20 минути в загрята фурна на 200 градуса, или докато се зачервят.
Още от : предястия

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    това някакъв специален лук ли е?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK