Close search

Пълнени домати с ориз здравословноApple

4.6
от общо 132 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнени домати с ориз photo-credit Апетитни пълнени домати с ориз и много зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме внимателно доматите и ги подсушаваме със салфетка. Отрязваме “капачето” на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Почисваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Картофа и моркова също нарязваме на ситно, а лука накълцваме. 
  2. В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и запържваме лука. Добавяме 350 мл. от бульона и ориза. Оставяме да заври, след което намаляме огъня и оставяме да къкри за около 20 минути. 
  3. В останалото олио запържваме гъбите. Добавяме зелените подправки, солта, черния пипер и лимоновия сок. 
  4. Смесваме ориза с гъбите, картофа и моркова. Напълваме издълбаните домати с оризовата смес. 
  5. В намаслена тавичка подреждаме доматите и доливаме останалия бульон. 
  6. Печем във фурна за 15 минути, при температура 200 градуса.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK