Close search

Панирана риба в палачинка

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Панирана риба в палачинка photo-credit Панирана риба в палачинка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За рибата: Разбиваме белтъците на пяна. 
  2. Смесваме брашното с галетата. Разбъркваме добре. 
  3. Посоляваме рибното филе, порцираме го и го потапяме първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци. 
  4. Пържим в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто. 
  5. За палачинките: Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  6. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  7. За гарнитурата: В купа смесваме зелето и магданоза.
  8. Добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус разбъркваме добре.
  9. Почистваме и нарязваме авокадото. Добавяме му малко лимонов сок.
  10. Във всяка палачинка поставяме от зелевата салата, риба и парче авокадо. 
  11. По желание, преди сервиране гарнираме с лайм. 
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK