Close search

Панирани бели патладжани

5.0
от общо 126 глас
Време: 90 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Панирани бели патладжани photo-credit Вкусни и хрупкави панирани бели патладжани

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме брашното, солта и корнфлейкса в купа.
  2. Оформяме кладенче в средата и изсипваме бирата. Добавяме яйцата едно по едно.
  3. Разбъркваме леко, до образуване на гладка, по-гъста каша.
  4. Оставяме сместа да "почине" около 20-25 минути. 
  5. Обелваме патладжана и го нарязваме на шайби.
  6. Поставяме ги в дълбока купа и ги заливаме с прясното мляко.
  7. Така потопени шайбите оставяме за 1 час. 
  8. В дълбок тиган или уок сипваме достатъчно мазнина за пържене. Загряваме я хубаво.
  9. Отцеждаме патладжанените кръгчета и ги потапяме в бирената каша.
  10. Пържим ги от всяка страна за около 3 минути до златист цвят.
  11. Изпържените патладжанени кръгчета поставяме върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина и сервираме веднага.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK