Close search

Панирани пилешки филенца със сос от боровинки

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Панирани пилешки филенца със сос от боровинки photo-credit Пилешки филенца със сос от боровинки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме яйцата, брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, бирата, солта и черния пипер на вкус. 
  2. В получената смес овалваме нарязаните пилешки филенца и ги пържим в предварително нагрятия тиган, в който сме добавили съвсем малко зехтин. 
  3. Пържим филенцата добре от двете страни. 
  4. Изваждаме панираните филенца от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да отстраним ненужната мазнина. 
  5. Следва сосът. В касеролата карамелизаираме боровинките с малко захар, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес. 
  6. Сервираме филенцата със соса от боровинки.
Още от : месо

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK