Пържени филийки с боровинки и маскарпоне
Продукти
- 30 мл. олио за пържене
- 1 ч.л. захар
- 2 г сол
- 1 с.л. брашно
- 3 яйца
- 270 мл. прясно мляко
- 500 г хляб сух
- 180 г маскарпоне
- 100 г боровинки
Начин на приготвяне
- Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
- В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
- При непрeкъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
- В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
- Потапяме филийките за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
- Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
- В купа смесваме маскарпонето с боровинките и разбъркваме внимателно.
- Намазваме с маскарпонето с боровинки филийките по 2 и сервираме.
Малинови бухтички
В купа пресяваме брашното.Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното. Постепенно добавяме прясното мля...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook