Close search

Паста с патладжан и чери доматчета

5.0
от общо 128 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Паста с патладжан и чери доматчета photo-credit Ароматна паста с патладжан и чери доматчета, гарнирана с пресен босилек

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 220 градуса. В тавичка за печене разбъркваме патладжана със зехтина и целите скилидки чесън. Подправяме с малко сол и черен пипер, и запичаме за 10 минути. 
  2. Добавяме доматите, оцета и захарта, и печем още 5 минути. Междувременно сваряваме пастата и я отцеждаме.
  3. Когато зеленчуците омекнат, изваждаме чесновите скилидки, отрязваме краищата им и изстискваме чесъна от обелките. Намачкваме го с вилица и го връщаме в тавата при зеленчуците, заедно със ситно нарязаният босилек. 
  4. Разбъркваме и едновременно с това леко намачкваме чери доматчетата. Добавяме сварената паста, разбъркваме още веднъж и разделяме сместа в 2 купи или по-дълбоки чинии. 
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK