Close search

Пай с круши и бяло вино

5.0
от общо 126 глас
Време: 100 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Пай с круши и бяло вино photo-credit Ароматен пай с круши и бяло вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме нарязаните круши заедно със захарта и виното. Разтваряме нишестето със студена вода и доливаме като бъркаме непрекъснато докато се сгъсти. Накрая добавяме ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставяме да се охлади.
  2. Замесваме тестото от размекнатото масло, брашно, яйце и пудра захар. Оставяме го за 1 час в хладилника.
  3. Разточваме кора от тестото с дебелина 0.5 см. 
  4. Разстиламе тестото в намазнена форма за пай и покриваме и стените. Изсипваме охладената плънка. 
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20 минути (до зачервяване). 
  6. Преди сервиране, по желание поръсваме с натрошени ядки.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK