Close search

Пай с тиква

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Пай с тиква photo-credit Вкусен пай с тиква

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата със захарта.
  2. Пасираме тиквата и я я добавяме към яйцата и захарта. 
  3. След това добавяме прясното мляко, сметаната и подправките.
  4. Плънката изсипваме върху масленото тесто и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 45 минути.
  5. Печенето е на принципа на чийзкейка – в крайщата трябва да е готово, докато в средата трябва да леко кремообразно.
  6. След като е готов, изваждаме пая от фурната и го оставяме да се охлади напълно преди да го сервираме.

Рецептата за "Маслено тесто", може да намерите в категория "Печива".

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK