Close search

Печен Флаундър

4.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Печен Флаундър photo-credit Печен Флаундър с магданоз и черен пипер

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме добре рибата. Посоляваме я цялата.
  2. Поръсваме я със сока от лимона и я оставяме да престои така около 1/2-1 час.
  3. Слагаме я в подходяща тава, разрязваме я по повърхността й леко с остър нож, и я заливаме с 1 ч.ч. топла вода. 
  4. Печем рибата 15-20 минути в умерено силна фурна и още 20 минути в силна фурна.
  5. Поднасяме готовата риба полята с разтопеното масло, резенче лимон и наръсена с наситнения магданоз, по желание.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).  

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK