Close search

Печено прасенце

4.6
от общо 132 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Печено прасенце photo-credit Печено прасенце с масло и биричка

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме и измиваме прасенцето. След това го намазваме с половината масло, посоляваме го, поръсваме го с черен и червен пипер отвътре и отвън. 
  2. Оставяме го да престои около час с подправките. За да запази формата си, може да сложим празна консервена кутия в коремната кухина. 
  3. Поставяме го по корем. В тавата слагаме кръстосани лозови пръчки и равни части вода и бира. През 15 минути го мажем с останалото масло. 
  4. Печем на умерена фурна около два часа, според големината на прасенцето.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK