Close search

Пенне с миди

5.0
от общо 126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4

Пенне с миди

Начин на приготвяне

1. Сваряваме 500 г пенне в подсолена вода, според указанията на продукта. 

2. В дълбок тиган запържваме леко смачкания чесън със сол, добавяме риган, черен пипер и бялото вино. Добавяме и стръка лимонена трева и оставяме да изври леко виното.

3. Добавяме добре измитите с четка миди и затваряме с капак за 2-3 мин. докато мидите се разтворят. Отстраняваме тези, които не са се разтворили.

4. Прибавяме прецедените пенне в тигана и разбъркваме добре. Гарнираме с магданоз и поднасяме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK