Close search

Пиле с ориз

5.0
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пиле с ориз photo-credit Апетитно пиле с ориз

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 11 г мазнини
  • 15 г протеини
  • 10 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме пилешкото месо на порции и го слагаме в тенджера с посолена вода да се свари.
  2. В голям съд,  в сгорещена мазнина запържваме лука.
  3. Добавяме ориза и пържим до кристално.
  4. Добавяме чушките и моркова.
  5. Пържим до леко златисто и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
  6. Заливаме с около 3 ч.ч. гореща вода и прехвърляме в тава или друг огнеупорен съд, в който предварително сме подредили порциите месо.
  7. Поръсваме с магданоз и слагаме в сгорещена фурна на 200 градуса.
  8. Малко преди края, добавяме домата нарязан на ситно.
  9. Готвим ястието до абсорбиране на течността.
  10. Изваждаме от фурната и захлупваме с по-голяма тава или капак и оставяме така около 25 минути.
  11. Сервираме ястието топло поръсено със свеж магданоз.

Съвет:

По желание, за да е по-ароматно, може да поръсим пилето  и с малко пресен джоджен. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK