Close search

Пилешко филе на скара здравословноApple

4.7
от общо 134 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пилешко филе на скара photo-credit Пилешко филе на скара със свежи подправки

Продукти

100 г съдържат:

  • 120 калории
  • 3 г мазнини
  • 20 г протеини
  • 4 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Правим "суха" марината, смесвайки горичцата, олиото, нарязания на ситно джоджен, лимоновия сок, пресования чесън, солта, черния пипер и виното в буркан, на който затваряме капака и разбиваме добре сместа.
  2. Тази смес прибавяме към киселото мляко.
  3. Начукваме филетата, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. 
  4. Намазваме ги от двете страни с получената смес (най-лесно става с помощта на четка).
  5. Оставяме ги да престоят в хладилник за около час. След това ги печем на скара или барбекю. 
  6. Сервираме върху подложка от задушени зеленчуци по избор (домати, царевица, лук).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK