Close search

Питка с паричка

5.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Питка с паричка photo-credit Питка с паричка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Размиваме маята с малко топла вода, добавяме захарта и малко брашно, разбъркваме, и оставяме на топло място да втасва
  2. Пресяваме брашното два пъти и в средата му правим кладенче, в което изсипваме втасалата мая.
  3. Прибавяме солта и содата, сипваме водата и замесваме тестото. 
  4. В края на месенето, потапяме ръце в олиото и преместваме още веднъж питката. 
  5. Слагаме паричката и я оформяме. 
  6. С останалото олио намазваме тавичката и слагаме в нея питката. 
  7. Оставяме я да втасва на топло около 40 минути.
  8. Печем питката в умерена фурна (180-200 градуса), около 40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK