Пица "Калцоне" (затворена пица)

4.6
от общо 9 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Видяна: 13187
Пица "Калцоне" (затворена пица) Затворена пица "Калцоне" с шунка и гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разточваме тестото върху набрашнена повърхност с точилка на кръг.
  2. Намокряме с вода 0.5 сантиметрова ивица по краищата - за да се слепят по-добре.
  3. Намазваме едната половина с доматен сос.
  4. Подреждаме плънката - нарязаната шунка, гъбите и настърганият кашкавал.
  5. Сгъваме на две и добре притискаме краищата, за да се слепят. 
  6. Поставяме пицата в предварително силно загрятата, на 220 градуса фурна. 
  7. Понеже пицата е с тънка кора и се изпича бързо, и в зависимост от фурните, времето е много различно - затова е желателно да проверяваме на няколко минути.

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".

Още от : пица

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook