Close search

Пица с тиква

3.8
от общо 131 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Пица с тиква photo-credit Пица с тиква и индийско орехче

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме тиквата на малки парченца, които поставяме в малко количество кипяща вода за около 3 минути. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят върху тензух или домакинска кърпа. 
  2. Нарязваме лука на колелца и го задушаваме до светложълто. 
  3. Посоляваме доматения сос и добавяме към него настърганото индийско орехче.
  4. Разточваме тестото* върху намаслена тава и го намазваме с даматения сос. Отгоре поставяме тиквата, лука, чушката и настърганият кашкавал.
  5. Печем пицата в предварително загрята фурна около 35 минути, до златисто. 

*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".

Още от : пица

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK