Close search

Плодова Шарлота здравословноApple

4.3
от общо 134 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Плодова Шарлота photo-credit Плодова Шарлота с компот и желатин

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обграждаме кръгла купа, форма за Шарлота, голяма кексова форма или дълбока тавичка с намокрените в сока от компот бишкоти. 
  2. Смесваме плодовете от компота с киселото мляко и настърганата кора от лимона. Желатина накисваме във вода и го заливаме с 2 лъжици затоплен сок от компота. Така разтопеният желатин смесваме с киселото мляко и с плодовете. 
  3. Изсипваме сместа във формата и оставяме да престои в хладилника 12 часа. 
  4. Преди да сервираме, изваждаме тортата от формата (за да я извадим лесно, минаваме с дълъг остър нож по стените - от вътрешната страна на стените, на формата) и по желание, украсяваме с ягоди, боровинки и малини.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK