Close search

Попска яхния

3.7
от общо 128 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Попска яхния photo-credit Кокоша попска яхния

Продукти

100 г съдържат:

  • 300 калории
  • 27 г мазнини
  • 18 г протеини
  • 8 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в част от мазнината, след което го изваждаме. 
  2. В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязаният лук, а след това прибавяме брашното и червеният пипер. Връщаме месото, заливаме го с виното и малко топла вода, посоляваме на вкус и го варим заедно с дафиновия лист и черния пипер. 
  3. Когато омекне месото, прибавяме предварително задушените в останалата мазнина лукчета, обелените скилидки чесън и настърганите домати. 
  4. Варим ястието още няколко минути и го сваляме от огъня.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK