Попска яхния
Продукти
- 1 ч.л. червен пипер
- 150 мл вино
- 4 домата
- 1,5 с.л. брашно
- 3 дафинови листа
- 550 г лукчета дребни
- 10 скилидки чесън
- 4 глави лук
- 120 г масло
- 800 г пилешко месо или от кокошка
- черен пипер на зърна
- сол
100 г съдържат:
- 300 калории
- 27 г мазнини
- 18 г протеини
- 8 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в част от мазнината, след което го изваждаме.
- В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязаният лук, а след това прибавяме брашното и червеният пипер. Връщаме месото, заливаме го с виното и малко топла вода, посоляваме на вкус и го варим заедно с дафиновия лист и черния пипер.
- Когато омекне месото, прибавяме предварително задушените в останалата мазнина лукчета, обелените скилидки чесън и настърганите домати.
- Варим ястието още няколко минути и го сваляме от огъня.
Октопод на тиган
Почистваме и измиваме добре октопода. Одираме кожата. Сваряваме октопода за около 30-40 минути, в гол...
Вита баница
Размиваме маята във водата. Правим кладенче в пресятото брашно, изсипваме маята, разтворена в оцета, ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook