Close search

Постни зелеви сармички

4.2
от общо 131 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 6
Сервирай с 11 Червено вино

Постни зелеви сармички photo-credit Традиционни Български сармички с кисело зеле

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио. 
  2. Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
  3. Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
  4. Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.
  5. Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
  6. Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
  7. Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
  8. Сервираме топли.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK