Close search

Пролетен сладкиш с малини

4.0
от общо 127 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Пролетен сладкиш с малини photo-credit Сочен сладкиш с малини

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме пресятото брашно в голяма купа, заедно с маята и захарта, ванилията, солта, затопленото мляко с маслото, и яйцето. Омесваме добре тестото и го оставяме да втаса добре на топло (около 40 минути).
  2. Измиваме и изцеждаме малините. 
  3. Изваждаме втасалото тесто от купата и го омесваме добре върху набрашнена повърхност. Разстиламе го с размери 30х40 см. върху хартия за печене и го поставяме в тавичка.
  4. Нареждаме малините нагоре с вътрешната страна. Оставяме тестото да втаса още малко. Печем в загрята на 180 градуса фурна, около 30 минути. След като извадим сладкиша, го оставяме да изстине и го поръсваме с малко пудра захар.
  5. По желание, можем да направим и смес от 100 г брашно, 100 г масло, 3 с.л. захар, която омесваме като трохи и поръсваме сладкиша, преди да го сложим да се пече. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK