Close search

Разбъркана лазаня

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Разбъркана лазаня photo-credit Апетитна лазаня

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме хляба във вода. 
  2. Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна. 
  3. Почистваме и нарязваме на ситно магданоза. 
  4. В дълбока купа смесваме каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.
  5. В дълбок тиган загряваме малко олио и запържваме сместа от каймата за няколко минути, след което добавяме белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът оставяме да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова. 
  6. Накъсваме корите за лазания на големи парчета и ги поставяме в правоъгълна тава. Отгоре слагаме от плънката от кайма, пак кори и тази последователност правим до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка). 
  7. Поръсваме лазанята с настъргано сирене Чедър и печем около 40-50 минути, на 190 градуса. 
  8. След като извадим от фурната, поливаме с малко цедено кисело мляко и добавяме босилека. Сервираме. 
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK