Close search

Ризото с бекон и гъби

4.3
от общо 129 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото с бекон и гъби photo-credit Ароматно ризото с бекон, гъби и топено сирене

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука на ситно, а бекона на кубчета.
  2. В подходящ дълбок съд загряваме олиото.
  3. Добавяме бекона и лука. Пържим до леко златист цвят.
  4. Прибавяме гъбите и разбъркваме добре.
  5. Изсипваме ориза и граха. Разбъркваме, докато олиото не попие.
  6. Изсипваме на малки струи горещия пилешкия бульон.
  7. Варим на среден огън, докато оризът не стане готов.
  8. Добавяме топеното сирене и разбъркваме.
  9. Изключваме котлона и оставяме за десет минути.
  10. Добавяме черния пипер, поръсваме с пармезана и сервираме. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK