Close search

Ризото с грах и мента

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Ризото с грах и мента photo-credit Ризото с ароматни подправки и грах

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме зеленчуковия бульон в голяма тенджера и оставяме леко да заври.
  2. Маслото и зехтина загряваме на слаб огън в незалепващ тиган. 
  3. Добавяме нарязания на ситно лук и щипка сол. Запържваме за около пет минути. Изсипваме почистения ориз и разбъркваме добре.
  4. Изсипваме виното и оставяме, докато не се изпари напълно.
  5. Постепенно изливаме малко от зеленчуковия бульон, като разбъркваме с дървена лъжица. Останалата част от бульона изсипваме, когато предишната се е абсорбирала напълно.
  6. Добавяме граха, ментата и босилека.
  7. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  8. Ястието сервираме горещо.
Още от : основни

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK