Close search

Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди

5.0
от общо 126 глас
Време: 6 ч. и 15 мин.
Ниво: професионално
Порции: 6

Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди photo-credit Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. На водна баня разтваряме жълтъците със захарта.
  2. В друга купа отново на водна баня разтапяме шоколадовия кувертюр и маслото (оставено на стайна температура). Добавяме шоколадовата смес при яйчената, при постоянно бъркане добавяме белтъците и след това брашното. Добавяме ванилията и бъркаме до постигането на еднородна смес. Оставяме в хладилник за 6 часа. 
  3. Напълваме шоколадовата смес в силиконови форми и печен на 190 гадуса за 8 минути.
  4. Изпеченият кейк слагаме в чиния. Поръсваме с пудра захар. Подреждаме парченца ягоди и топка сладолед.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK