Close search

Шоколадов мус в портокал

5.0
от общо 127 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Шоколадов мус в портокал photo-credit Вкусен шоколадов мус в портокал

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. 
  2. Добавяме начупения на парченца шоколад и разбъркваме до разстопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. 
  3. Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа. 
  4. През това време разрязваме портокалите на две и ги издълбаваме.
  5. Изсипваме мусът в издълбаните портокали и го оставяме на студено в хладилника да стегне. 
  6. По желание, преди сервиране може да гарнираме с малко настърган шоколад и листенце мента.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK