Close search

Шоколадов салам

4.8
от общо 137 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Шоколадов салам photo-credit Шоколадов салам с ром и стафиди

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа слагаме захарта и мекото масло.Разбъркваме ги с миксер (използваме телове).
  2. Добавяме 2/3 от бисквитите, счукани на трохи и всички останали продукти, без стафидите. Разбъркваме много добре, с миксер (този път не ползваме теловете, а ако има перка, ако ли не - спиралите).
  3. Най-накрая добавяме стафидите и останалото количество бисквити (едро начупени). Разбъркваме на ръка и оформяме във формата на салам, в лист от оризова хартия или фолио "Fino".
  4. Оставяме да престои в хладилник поне едно денонощие.
  5. Преди рязане, поръсваме салама с пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK