Close search

Шоколадов сладкиш

4.5
от общо 138 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Шоколадов сладкиш photo-credit Вкусен шоколадов сладкиш с пудра захар и масло

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтапяме на тих огън маслото и шоколада до пълното разтваряне на парченцата шоколад.
  2. Разбъркваме сместа много добре и я оставяме да се охлади леко.
  3. През това време в дълбока купа смесваме захарта, яйцата, брашното, бакпулвера, солта и ванилията, и ги разбиваме до получаването на гладка смес. Към нея прибавяме шоколадовата смес и отново разбъркваме до получаване на еднороден цвят. 
  4. Сместа изсипваме в малка кръгла или правоъгълна тавичка и печем около 45 минути, при температура 160 градуса. 
  5. След като се изпече сладкишът, го оставяме да се охлади и го поръсваме с пудрата захар. 
Още от : десерти

1 Коментар

  1. Small
    Анн

    Този сладкиш го правя много пъти по тази рецепта и се получава. Странно защо на г-жа Георгиева не се е получил..Отгоре го намазвам леко със сладко от ягоди и поръсвам с кокосови стърготини. Божествено става!

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK