Close search

Шоколадов сладолед с кафе и канела

5.0
от общо 126 глас
Време: 10 ч. и 35 мин.
Ниво: трудно
Порции: 2

Шоколадов сладолед с кафе и канела photo-credit Ароматен и освежаващ шоколадов сладолед с кафе и канела

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изсипете захарта в млякото и разбъркайте добре докато се разтвори напълно. Желатинът са разтваря в 1 с.л. студена вода. Слага се на слаб огън докато се разтвори напълно, след което се изсипва в млякото със захар.
  2. Така приготвената смес поставете в хладилник, докато замръзне на кристали. С помощта на блендер разбийте хубаво замръзналата смес.
  3. Разтворете шоколада на водна баня заедно с 3 с.л. студена вода. Добавете в него хладкото кафе и ванилията, и всичко заедно смесете с млякото. Разбъркайте добре и поставете в подходящ съд и обратно във фризера за да замръзне. 
  4. Преди сервиране добавете по пръчица канела.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK