Close search

Шоколадова панакота

5.0
от общо 127 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Шоколадова панакота photo-credit Шоколадова панакота

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме прясното мляко и сметаната в тенджера и ги сваряваме, като разбъркваме. Към сместа добавяме желатина, като отново разбъркваме.
  2. Разтапяме шоколада на водна баня и към него добавяме пудрата захар. Разбъркваме добре и го прибавяме към млякото, като разбъркваме, докато получим хомогенна смес.
  3. Сваляме от котлона и изсипваме в подходящи купички. (Формите за суфле са много подходящи).
  4. Оставяме панакотата да изстине в хладилника. 
  5. Преди сервиране, по желание гарнираме със сметана или пресни плодове. 
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK